طرز تهیه سالاد روسی، یک سالاد خوشمزه و مجذوب کننده
به گزارش وبلاگ گیت، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به اسم پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به اسم غذای اصلی هم مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... هم به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان به اسم غذای اصلی هم میل کرد.
سالاد معروف به سالاد روسی یکی از انواع سالادهاست که به علت داشتن سینه مرغ، سیب زمینی، هویج و سایر سبزیجات یک پیش غذا و غذای کامل و مقوی است. این سالاد بعلاوه با حذف سینه مرغ غذای مناسبی برای گیاه خواران خواهد بود. در ادامه این مطلب با آموزش تهیه یک سالاد روسی خوشمزه و مجذوب کننده همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سالاد روسی
سیب زمینی: 5 عدد
خیارشور: 300 گرم
هویج: 3 عدد
شوید تازه: 1 لیوان سرخالی
ذرت: 1 لیوان
نخود فرنگی: نصف لیوان
سینه مرغ: 1 عدد
مواد لازم برای تهیه سس سالاد روسی
سس مایونز: 3 قاشق غذاخوری
سس خردل: 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: نصف فنجان
ماست پر چرب یا هم زده: 3 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
آویشن، نمک و فلفل سیاه و پودر زنجبیل: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر معین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
نکات مربوط به شوید
برای تهیه سالاد روسی بهتر است از شوید تازه بهره ببرید. توجه داشته باشید که باید شوید را به میزان ای خرد کنید که له نگردد. اگر شوید را بیش از میزان خرد کنید، توی سالاد آب می اندازد که خوشایند نیست. اگر در منزل شوید تازه ندارید، می توانید از شوید خشک بهره ببرید.
نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از صندلی ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی نماید. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه سالاد روسی
ابتدا سیب زمینی ها را خوب بشویید و توی یک قابلمه بریزید. دو تا سه لیوان آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا سیب زمینی ها آبپز شوند. بعد از اینکه سیب زمینی آبپز شد، آن ها را کنار بگذارید تا خنک شوند. سپس سینه مرغ را با همین روش آبپز کنید. در مرحله بعد هویج و خیار شور را به صورت نگینی خرد کنید و توی یک کاسه عظیم بریزید. سینه مرغ و سیب زمینی های پخته را خرد کنید و همراه با شوید خرد شده توی کاسه بریزید. کنسرو ذرت و نخود فرنگی را به مدت بیست دقیقه در آب جوش بجوشانید؛ سپس آب کش کنید و به سالاد اضافه کنید.
حالا توی یک کاسه دیگر سس مایونز، سس خردل، روغن زیتون، آب لیمو ترش، ماست، آویشن، نمک، فلفل سیاه و پودر زنجبیل را بریزید و خوب هم بزنید تا سس شما یک دست گردد. در مرحله آخر سس را به سالاد اضافه کنید و با یاری دو قاشق مواد را زیر و رو کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد سالاد به سس آغشته گردد. سپس سالاد را توی یخچال بگذارید تا خنک گردد و جا بیافتد و بعد در ظرف مناسب سرو بریزید. نوش جان
نکته
1ـ در صورت تمایل برای تهیه این سالاد می توانید هویج را کمی نیم پز کنید.
2ـ برای تهیه سالاد روسی می توانید به جای سینه مرغ از ژامبون مرغ هم بهره ببرید.
3ـ اضافه کردن میزان کمی پودر زنجبیل سردی سبزیجات به کار فته در این سالاد را تعدیل می نماید و در صورتی که به طعم آن علاقه ای ندارید، می توانید آن را از دستور حذف کنید.
منبع: فرارو