طرز تهیه مربای کامکوات ، مربای پرتقال های مینیاتوری

به گزارش وبلاگ گیت، اگر بگوییم که یکی از گران ترین و خاص ترین مرباهای خانگی و مجلسی، مربای کامکوات است، اغراق نکرده ایم. این میوه کوچک شمالی، از خانواده مرکبات است و معمولا با پوست خورده می شود، زیرا پوست آن هم حاوی برخی روغن های مفید و ضروری برای بدن است. به علاوه، کامکوات، سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین C است و می تواند در قالب مربا به عنوان صبحانه یا دسری ساده در کنار چای مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، اگرعلاقه دارید تا طرز تهیه مربای کامکوات خانگی را یاد بگیرید، در ادامه همراه ما باشید.

طرز تهیه مربای کامکوات ، مربای پرتقال های مینیاتوری
مربای کامکوات
تعداد نفراتچند شیشه میانه مربا
زمان آماده سازی2 ساعت
زمان پخت غذا1 ساعت
اندازه سختیمیانه

مربای لاکچری کامکوات

به روش های مختلفی می توانید یک مربای کامکوات خانگی و خوشمزه درست کنید، اما آنچه در ادامه می آید، ساده ترین روش تهیه این مربای شکیل و مجلسی است که در آن، طعم غالب، طعم پرتقال های مینیاتوری کامکوات خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه مربای کامکوات

هر چند که استفاده از آبلیموی تازه ارجح است اما می توان به جای آن، از نصف قاشق چایخوری جوهر لیمو هم استفاده کرد.

مواد لازماندازه مورد نیاز
کامکوات1 کیلوگرم
شکر1 کیلوگرم
آب3 پیمانه
آبلیموی تازه1 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای کامکوات

تفاوتی میان طرز تهیه مربای کامکوات نصف شده و طرز تهیه مربای کامکوات حلقه ای نیست، جز اینکه ظاهر این مرباها متفاوت خواهد بود. برای تهیه این مربای خوشمزه، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: در ابتدای کار، کامکوات ها را خوب بشویید. اگر می خواهید مربای کامکوات درسته داشته باشید، روی هر کدام از آن ها چند سوراخ ایجاد کنید. یا اینکه آن ها را از وسط نصف کرده یا به صورت حلقه ای برش بزنید.

نکته: در طرز تهیه مربای کامکوات نصفه، کامکوات ها را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هسته های آن را خارج کنید تا مربای شما تلخ نشود.

  • مرحله دوم: مانند طرز تهیه مربای لیموشیرین ، در اینجا هم باید تلخی کامکوات ها را بگیرید. برای این منظور، در قابلمه ای مناسب و جادار اندازهی آب ریخته و اجازه دهید روی حرارت بجوشد.
  • مرحله سوم: در ادامه، کامکوات ها را برای 10 دقیقه، در آب در حال جوش بریزید. سپس، آن ها را آبکشی کرده و این کار را تا 3 بار تکرار کنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه مربای کامکوات، پرتقال ها را به مدت 1 ساعت، داخل یک لگن آب سرد بریزید و کنار بگذارید.

نکته: ریختن کامکوات ها داخل آب سرد باعث می شود که بافت و شکل سفت خود را از دست ندهند.

  • مرحله پنجم: مخلوط آب و شکر را بدون هم زدن در قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر به تدریج حل شود.
  • مرحله ششم: پس از گذشت 1 ساعت، کامکوات ها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن ها خارج شود. سپس، آن ها را به شربت قند اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: در اواسط کار، آبلیموی تازه را در مربا بریزید و 1 ساعت صبر کنید تا کامکوات ها کاملا بپزند و مربا به غلظت مناسبی برسد.
  • مرحله هشتم: مربای خوشمزه کامکوات آماده است. اما بهتر است به مدت 24 ساعت آن را در دمای آشپزخانه قرار دهید تا جا بیفتد. سپس، آن را در شیشه های تمیز و خشک ریخته و در یخچال بگذارید.

اگر طرز تهیه مربای زردآلو نیز برای شما هم مجذوب کننده است می توانید از بلاگ وبلاگ گیت بخوانید.

چند نکته خواندنی در طرز تهیه مربای کامکوات خانگی

برای تهیه یک مربای خوشمزه و باکیفیت خانگی، به این نکات توجه کنید:

  • بهتر است در طرز تهیه مربای کامکوات درسته، یک شیء نوک تیز مثل سیخ چوبی را از یک سر کامکوات داخل کنید و با حرکت دادن آن، هسته های این میوه را از سر دیگر آن، خارج کنید.
  • نیازی به جمع کردن کف روی مربا نیست، وقتی مربا در حال خنک شدن است، کف روی آن، خود به خود از بین می رود.
  • بعضی ترجیح می دهند در طرز تهیه مربای کامکوات، به جای آب از گلاب استفاده کنند.
  • افزودن چاشنی هایی مانند هل و زیره سبز یا زعفران دم کرده غلیظ در مراحل پایانی پخت، عطر و طعم متفاوتی به این مربای لذیذ می بخشد.
  • بهتر است پیش از مصرف، مربا حداقل به مدت 4 ساعت داخل یخچال استراحت کرده باشد.
  • اگر دوست دارید یک مربای کامکوات غلیظ تر داشته باشید، موقع اضافه کردن کامکوات ها به شربت بار، اندازهی پودر ژلاتین آب شده با شربت قند اضافه کنید.
  • دقت کنید که جوشاندن بیش از اندازه مربا، آن را سفت خواهد کرد.

طرز تهیه مربای کامکوات با آهک

می توان مربای کامکوات را هم مانند مربای چاقاله گردو ، با آهک درست کرد. توجه کنید که این کار، تلخی کامکوات ها را می گیرد و دیگر نیازی به جوشاندن آن ها نیست. برای این منظور، به ازای هر 1 کیلو کامکوات، 1 قاشق غذاخوری آهک مورد نیاز است.

آهک را اندازه کرده و در 1.5 لیتر آب حل کنید. آب زلال روی آهک را جدا کرده و روی کامکوات ها بریزید. پس از گذشت 12 تا 24 ساعت، کامکوات را آبکشی کنید و از مرحله چهارم به بعد، مطابق دستور قبل، پیش بروید.

راه حل شکرک نزدن و آهک نزدن مربا

بدترین اتفاقی که ممکن است برای مربای شما رخ دهد، ایجاد شکرک یا کپک بر روی آن است. در ادامه به نکاتی اشاره می کنیم که تا حدود زیادی از این اتفاق جلوگیری می کند.

  • نپختن مربا با حرارت بالا: یکی از دلایلی که سبب شکرک زدن و حتی کپک زدن مربا می شود حرارت بالای اجاق گاز است. بنابراین، از پختن مربا با حرارات بالا خودداری کنید.
  • استفاده نکردن از شکر زیاد: اگر می خواهید که مربای شما شکرک نزند، از ریختن شکر بیش از حد در مربا خودداری کنید.
  • استفاده از ظروف مناسب: ظروفی که مربا را در آن نگهداری می کنید بسیار مهم است. سعی کنید برای نگه داری مربا از ظروف شیشه ای درب دار استفاده کنید. رعایت این نکته به کپک نزدن مربا بسیار کمک می کند.

مربای کامکوات، مربای مجلسی و لاکچری پاییزی

اگر فکر می کنید مراحل طرز تهیه مربای کامکوات، وقت گیر و سخت است، راه آسان تری هم برای چشیدن طعم این مربای مجلسی وجود دارد. همین حالا، منوی سفارش آنلاین شیرینی از وبلاگ گیت را باز کرده و مرباهای مورد علاقه خود را با چند کلیک، سفارش دهید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه مربای کامکوات ، مربای پرتقال های مینیاتوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای کامکوات ، مربای پرتقال های مینیاتوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید