قرص مزالازین چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟

به گزارش وبلاگ گیت، قرص مزالازین (Mesalazine) از داروهای ضدالتهاب است که به منظور درمان بعضی مسائل گوارشی مثل کولیت روده مورد استفاده قرار می گیرد. تهوع، سردرد، استفراغ و اسهال بعضی از عوارض مصرف مزالازین است.

قرص مزالازین چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟

وبلاگ گیت | سرویس سلامت - مسائل گوارشی انواع مختلفی دارد و بسیاری افراد را درگیر نموده است. شاید به جرات بتوان گفت یکی از دلایل بروز چنین مسائلی داشتن تغذیه ناسالم است. با اصلاح شیوه تغذیه و مصرف مواد غذایی مفید می توان تا حد زیادی از بروز چنین مسائل و بیماری هایی که درمان طولانی مدت هم دارند، پیشگیری کرد. یکی از مسائل گوارشی بیماری کولیت روده است. این بیماری، یکی از بیماری های مزمن روده است که با ایجاد التهاب طولانی مدت در بخشی از سیستم گوارشی، باعث بروز دردهای فراوان شکمی در افراد می شود. متاسفانه هنوز درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است. اما با مصرف بعضی از داروها می توان تا حد زیادی علائم آن را کاهش داده و شدت درد را کنترل کرد. قرص مزالازین یکی از داروهای تجویزی در این زمینه است که در ادامه قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم.

قرص مزالازین چیست؟

مزالازین یک داروی ضدالتهاب است که برای درمان بعضی مسائل گوارشی نظیر کولیت، کرون، اولسراتیو، پروکتیتیس و پروکتوسیگموئیدیتیس تجویز می شود. علاوه بر قرص، این دارو به اشکال دیگری مانند شیاف هم وجود دارد.

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های تجاری Biosacol, Asacol, Pentasa, Meclozineو mezatin
موارد مصرف

برطرف مسائل گوارشی

عوارض سردرد، درد شکمی، حالت تهوع و استفراغ، اسهال، نفخ شکم، یبوست، آکنه، ریزش مو، خارش، کهیر، سوء هاضمه، خستگی، افسردگی، اضطراب، تب و لرز، درد قفسه سینه
تداخل دارویی آنتی اسیدها، اس امپرازول، رابپرازول، آزاتیوپرین، تیوگوانین

مقدار و نحوه مصرف قرص مزالازین

میزان مصرف این دارو به نوع بیماری و ضعف یا شدت آن بستگی دارد و حتما باید توسط پزشک مشخص شود. به طور معمول به منظور درمان بیماری در بزرگسالان، مقدار 800 میلی گرم از دارو به صورت خوراکی و به تعداد 3 بار در روز، مصرف می شود. متوسط طول درمان با این دارو، 3 الی 6 هفته است.

نکاتی که در رابطه با مصرف قرص مزالازین باید بدانید

  • این دارو در افراد با بیماری نارسایی کبد، با احتیاط فراوان باید تجویز شود.
  • در صورتی که سابقه هر نوع حساسیت را نسبت به این دارو دارید و همچنین در صورت داشتن حساسیت به هر ماده دیگری مانند غذاها، مواد نگهدارنده یا رنگ ها، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی)، در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است بعضی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
  • دارو را طبق دستورالعملی که پزشک داده است، مصرف کنید.
  • در صورتی که استفاده از یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید.
  • چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب ها، زبان یا گلو شدید، مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. این ها نشانه های حساسیت شما به این داروست.
  • طی درمان با داروی مزالازین، آنالیز عملکرد دوره ای کلیه ها ضروری است.
  • به بیمار توصیه نمایید دارو را به طور کامل و بدون خرد نمودن، میل نماید.
  • مصرف دارو برای بچه ها و برای بچه های زیر 15 سال مجاز نیست.
  • در صورت باردار بودن، درباره مصرف یا عدم مصرف قرص مزالازین، با پزشک مشورت کنید.
  • استفاده از این دارو در دوران شیردهی، توصیه نمی شود.
  • چنانچه علائمی از بهبودی مشاهده نکردید، از قطع خودسرانه دارو پرهیز کنید. زیرا سریعا ممکن است موجب عود بیماری شود.
  • اگر نسبت به آسپرین حساسیت دارید، قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را مطلع سازید.
  • توصیه می شود دارو را قبل از صرف غذا و یا هنگام خواب و با آب فراوان مصرف کرد.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید، تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان وبلاگ گیت به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "قرص مزالازین چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص مزالازین چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید