9 عادت ساده که شما را به تصمیم گیرنده بهتری تبدیل می کنند
به گزارش وبلاگ گیت، اینکه بدانید چگونه تصمیم های خوب بگیرید، به عنوان مثال برای مصاحبه شغلی چه لباسی بپوشید یا پولتان را کجا سرمایه گذاری کنید، برای داشتن یک زندگی پیروز ضروری است. علاوه بر این، اینکه بتوانید آن تصمیم ها را به موقع بگیرید و به مهارت های تصمیم گیری خود اطمینان داشته باشید، می تواند به شما در استفاده بهینه از وقت و داشتن یک زندگی بی دردسر کمک کند.
خوشبختانه، همه ما می توانیم تکنیک های تصمیم گیری را یاد بگیریم و به یک تصمیم گیرنده خوب تبدیل شویم. اگر می خواهید مهارت های تصمیم گیری خود را بهبود بخشید، 9 عادت مفید زیر را در زندگی روزمره تان به کار بگیرید.
1. به اعتماد به نفس بیش از حد خود توجه داشته باشید
اعتماد به نفس بیش از حد می تواند به راحتی قضاوت شما را تحت تأثیر قرار داده و به تصمیم گیری نادرست منجر شود. مطالعات نشان می دهد که انسان ها عملکرد، دقت و دانش خود را بیش از چیزی که هست، ارزیابی می کنند و به همین دلیل ممکن است برنامه ریزی آن ها به خوبی پیش نرود.
از سوی دیگر، اینکه بتوانید به سطح اطمینان خود از نظر مدیریت زمان توجه کنید، اهمیت زیادی دارد. بیشتر مردم در مورد کارهایی که می توانند در یک بازه زمانی تعیین انجام دهند، دچار اشتباه شده و توانایی خود را بیش از میزان تخمین می زنند.
هر روز احتمال موفقیت خود را تخمین بزنید و سپس در پایان روز، آ ن ها را مرور کرده و به این سؤال پاسخ دهید که آیا آن قدر که فکر می کردید دقیق بودید؟ یک تصمیم گیرنده خوب مواردی را که اعتماد بیش از حد می تواند مشکل ساز باشد، تشخیص داده و تفکر و رفتار خود را بر اساس آن تنظیم می کند.
2. خطراتی را که متحمل می شوید شناسایی کنید
این احتمال وجود دارد که به دلیل عادت کردن به چیزهای مختلف تصمیم های ضعیفی بگیرید و به خطرات و عواقب آن تصمیم ها یا آسیبی که ممکن است به شما وارد شود، فکر نکنید. به عنوان مثال، ممکن است هر روز برای رسیدن به محل کار خود با سرعت بالا رانندگی کنید. درست است که شما به راستا آشنا هستید و به انجام این کار هم عادت دارید، اما در حقیقت امنیت خود را به خطر می اندازید.
عاد ت هایی را که برای شما عادی شده اند، شناسایی کنید. این ها چیزهایی هستند که به طور اتوماتیک انجام می دهید و باید کمی در موردشان فکر کنید. برای تعیین کردن مضر یا ناسالم بودن این عادت ها وقت بگذارید و برای ایجاد عادات روزانه سالم تر برنامه ریزی کنید.
3. به مسائل خود از زوایای مختلف نگاه کنید
نحوه طرح یک سؤال یا مشکل و شیوه روبه رو شدن با آن، نقش مهمی در نحوه پاسخگویی شما و درک شما از شانس موفقیت تان دارد. دو جراح مختلف را تصور کنید. یکی از جراحان به بیمارانش می گوید: 90 درصد افرادی که تحت این عمل جراحی قرار می گیرند، زنده می مانند و جراح دیگر می گوید: ده درصد افرادی که این جراحی را انجام می دهند، می میرند. این دو جمله معنی یکسانی دارند، اما تحقیقات نشان می دهد افرادی که جمله دوم را می شنوند، خطر جراحی را بیشتر برآورد می کنند.
وقتی می خواهید در مورد چیزی تصمیم بگیرید، آن را از زوایای مختلف بررسی کنید. یک دقیقه وقت بگذارید و به این فکر کنید که آیا اگر جمله بندی خود را کمی تغییر دهید، دیدگاه شما نسبت به این مشکل تغییر می کند یا خیر.
4. از فکر کردن زیاد به مسائل دست بردارید
وقتی قرار است با یک انتخاب سخت روبه رو شوید، مثلاً به یک شهر نو نقل مکان کنید یا شغل تان را تغییر دهید، ممکن است زمان زیادی را صرف فکر کردن به مزایا و معایب احتمالی آن کنید. اگرچه فکر کردن در مورد یک موضوع و بررسی گزینه های مختلف ارزش زیادی دارد، اما زیاده روی در انجام این کار می تواند مشکل ساز بوده و باعث استرس شود.
5. زمانی را برای فکر کردن درباره اشتباهات خود اختصاص دهید
مرور انتخاب هایی که در طول روز انجام داده اید را به یک عادت روزمره تبدیل کنید. وقتی تصمیم شما خوب نیست، از خودتان بپرسید که چه اشتباهی رخ داده است. سعی کنید از هر اشتباهی که در زندگی مرتکب می شوید، درس بگیرید. فقط مراقب باشید که مدت زمان زیادی را صرف فکر کردن به اشتباهات خود نکنید. مرور مکرر اشتباهات و تمرکز بیش از حد روی آن ها برای سلامت روان خوب نیست.
6. میانبرهای فکری خود را بشناسید
اگرچه اعتراف به این موضوع کمی سخت است، اما همه ی انسان ها از بعضی جهات متعصبانه فکر می کنند. در حقیقت، فکر شما میانبرهای فکری ایجاد می کند که به آن ها ابتکار گفته می شود و به شما در تصمیم گیری سریع تر کمک می کنند. اگرچه این میانبرهای فکری انتخاب و تصمیم گیری را راحت تر می کنند و شما را از ساعت ها تلاش برای انجام این کار باز می دارند، اما می توانند شما را به اشتباه هم بیندازند.
به عنوان مثال اگر اخیراً اخبار زیادی در مورد سقوط هواپیما و سایر حوادث مربوط به آن دریافت کرده اید، ممکن است احتمال مرگ ناشی از سقوط هواپیما را بیشتر از مرگ در اثر تصادفات رانندگی تصور کنید (هر چند آمار خلاف این را نشان می دهد).
در نظر گرفتن میانبرهای فکری را که می توانند به تصمیم گیری نادرست منجر شوند، به یک عادت روزانه تبدیل کنید. فرضیه های نادرستی را که ممکن است در مورد افراد یا رویدادها داشته باشید، بپذیرید و کمی عینی تر شوید.
7. جنبه متضاد هر چیزی را در نظر بگیرید
هنگامی که درست بودن چیزی را می پذیرید، احتمالاً به آن پایبند خواهید بود. این یک اصل روانشناختی است که به عنوان ثبات عقیده شناخته می شود. برای تغییر یک باور نسبت به ایجاد آن به شواهد قانع کننده تری نیاز است و این احتمال وجود دارد که بعضی از باورها را ایجاد کرده باشید که به درد شما نمی خورند. بهترین راه برای به چالش کشیدن این باورها این است که نقطه مقابل و عکس آن ها را در نظر بگیرید.
به عنوان مثال، اگر فکر می کنید که برای سخنرانی کردن مناسب نیستند و نباید در جمع صحبت کنید، به تمام دلایلی که باید این کار را انجام دهید، فکر کنید. یا اگر فکر می کنید که افراد ثروتمند انسان های بدی هستند، دلایلی را ذکر کنید که نشان می دهند این افراد می توانند مهربان یا مفید باشند. توجه به این موضوع در از بین بردن باورهای اشتباه نقش دارد و به شما کمک می کند که به یک موقعیت خاص از دید دیگری نگاه کرده و متفاوت عمل کنید.
8. احساسات خود را برچسب گذاری کنید
بیشتر مردم نمی توانند در مورد احساسات خود به راحتی صحبت کرده و شرایط عاطفی شان را توصیف کنند. اما برچسب گذاری احساسات می تواند به تصمیم گیری بهتر کمک کند. احساسات شما در انتخاب هایی که انجام می دهید، نقش مهمی بازی می کنند و اضطراب از یک بخش از زندگی شخصی به حوزه دیگر سرایت می کند. بنابراین اگر بابت چیزی عصبی هستید، بهتر است برای ملاقات با دیگران برنامه ریزی نکنید تا نخواسته مرتکب اشتباه نشوید.
از سوی دیگر، هیجان باعث می شود که شانس موفقیت خود را بیش از حد بالا ارزیابی کنید. در این شرایط ممکن است احتمال کمی برای موفقیت وجود داشته باشد، اما شما به دلیل هیجان زیاد بخواهید ریسک بزرگی را بپذیرید.
برچسب زدن به احساسات خود را به یک عادت روزمره تبدیل کنید. به احساس غم، عصبانیت، خجالت، اضطراب یا ناامیدی خود توجه کنید. سپس یک دقیقه وقت بگذارید و به تأثیر این احساسات روی تصمیم هایی که می گیرید، فکر کنید.
9. با خودتان مانند یک دوست قابل اعتماد صحبت کنید
وقتی می خواهید در یک موقعیت سخت تصمیم گیری کنید، از خود بپرسید که اگر دوست شما چنین مسئله ای داشته باشد، به او چه می گویید. خودتان را تصور کنید که در حال ارائه توصیه به شخص دیگری هستید. با این کار راحت تر می توانید به این سؤال پاسخ دهید.
وقتی با خودتان مثل یک دوست معتمد صحبت می کنید، می توانید تا حد زیادی احساسات خود را کنترل و آن ها را تعدیل کنید. این کار به شما کمک می کند که عینی تر بوده و با خودتان مهربان تر باشید. درنتیجه همان طور که به دوست خود جمله های منفی نمی گویید، به خودتان هم چنین چیزی نخواهید گفت. به عنوان مثال، به جای اینکه به خودتان بگویید این کار به نتیجه نمی رسد یا تو نمی توانی هیچ کاری را درست انجام دهی، می گویید من می دانم که توانایی انجام این کار را داری.
گفت وگوی درونی مثبت به تمرین نیاز دارد. وقتی شفقت به خود را به یک عادت روزمره تبدیل کنید، مهارت تصمیم گیری شما بهبود پیدا می کند.
کلام پایانی
ما در هر ساعت از روز با تصمیم های نو روبه رو می شویم. آشنایی با نحوه تصمیم گیری درست و ایجاد عادت هایی که می توانند به ساده سازی این فرآیند کمک کنند، اهمیت زیادی دارد. اگر بتوانید به یک موضوع از زوایای مختلف نگاه کنید، مزایا و معایب احتمالی آن را به طور کامل بررسی کنید، احساسات خود را بشناسید و از اشتباهات خود درس بگیرید، به یک تصمیم گیرنده خوب تبدیل می شوند.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه رفع مسؤولیت وبلاگ گیت مگ را بخوانید.
منبع: verywellmind
منبع: دیجیکالا مگ