طرز تهیه کیک مخملی قرمز یا رد ولوت (مخصوص شب یلدا و روز عشق)
به گزارش وبلاگ گیت، کیک مخملی قرمز یا رد ولوت یکی از محبوب ترین کیک های دنیاست. با طرز تهیه کیک مخملی قرمز، تهیه فراستینگ سنتی و آموزش آسترکشی کیک مخملی آشنا شوید.
کیک مخملی قرمز یا رد ولوت (Red Velvet) نوعی کیک خوشمزه و پرطرفدار است که به نوعی با کیک شکلاتی مقایسه می گردد. دو تفاوت عمده کیک مخملی قرمز با کیک شکلاتی در استفاده از باتر میلک در کیک مخملی به جای شیر و همچنین استفاده کمتر از پودر کاکائو است.
اسید حاصل از باتر میلک با جوش شیرین موجود در این کیک واکنش نشان داده و بافتی خاص و حالتی خیس به این کیک می دهد که همین مورد در کنار رنگ بسیار زیبا و دلربای این کیک، دو عامل مهم در محبوبیت کیک رد ولوت هستند.
کیک مخملی قرمز به طور سنتی و اصیل به صورت لایه لایه تهیه شده و میان لایه ها و روی کیک با پوششی از پنیر خامه ای پوشانده می گردد اما شما برای روی این کیک از باتر کریم، خامه فرم گرفته یا هر کاور دیگری می توانید بهره ببرید. با طرز تهیه محبوب ترین کیک قرمز جهان آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کیک مخملی قرمز (رد ولوت)
کره بدون نمک | ½پیمانه (113 گرم) |
شکر | 1.5 پیمانه (300 گرم) |
تخم مرغ عظیم | 2 عدد |
عصاره وانیل | 1 ق چای خوری |
آرد سفید | 2.5 پیمانه (250 گرم) |
پودر کاکائو روشن | 2 ق غذاخوری (15 گرم) |
جوش شیرین | 1 ق چای خوری |
نمک | ½ ق چای خوری |
باتر میلک | 1 پیمانه (240 میلی لیتر) |
سرکه سفید | 1 ق چای خوری |
رنگ خوراکی قرمز (رنگ مایع) | 2 ق غذاخوری |
طرز تهیه کیک مخملی قرمز (رد ولوت)
- برای تهیه کیک مخملی قرمز طبق روال همیشگی پخت انواع کیک ابتدا باید فر را روشن نموده و دمای آن را روی 175-180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
- کف دو عدد قالب 23 سانتی را چرب نموده و با کاغذ روغنی مناسب بپوشانید.
- حالا کره که به دمای محیط رسیده را داخل یک کاسه ریخته و با همزن برقی حدود 1 تا 2 دقیقه بزنید تا حالت نرمی پیدا کند.
- سپس شکر را به کره افزوده و آنقدر بزنید تا حالت پفی و رنگ روشن پیدا کند. (2-3 دقیقه)
- حالا تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه نموده و هم بزنید و بعد عصاره وانیل را نیز اضافه نموده و خوب مواد را هم بزنید.
- در ظرفی جداگانه؛ آرد سفید، پودر کاکائو و نمک را الک نموده و ویسک کنید.
- داخل یک کاسه، باتر میلک و رنگ خوراکی قرمز را باهم ترکیب کنید.
- حالا به ترتیب، مواد خشک و باتر میلک مخلوط شده با رنگ را به مخلوط کره، شکر و تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید. سعی کنید ترتیب مخلوط کردن مواد به صورتی باشد که با آرد آغاز و با آرد به انتها برسد.
- داخل ظرفی دیگر، سرکه سفید را با جوش شیرین مخلوط کنید.
- وقتی صدای گاز حاصله (چیزی شبیه فش فش کردن) شنیدید، بلافاصله ترکیب را به مایه کیک اضافه کنید و مواد را با هم فولد کنید. اضافه کردن این ترکیب باعث ایجاد بافت پفی و پنبه ای در کیک می گردد.
- حالا مایه کیک آماده شده را به سرعت و به طور مساوی داخل قالب های از قبل آماده شده بریزید و قالب ها را تکان دهید تا سطح مواد یک دست و صاف شوند.
- کیک ها را داخل فر قرار داده و به مدت 25 تا 30 دقیقه با همان دمای 175 تا 180 درجه سانتی گراد بپزید.
- برای تست کردن پختگی کیک ها، مثل همواره یک خلال دندان یا نوک چاقو را داخل کیک فرو کنید، اگر مواد کیک به تستر نچسبیده بود، کیک شما پخته و آماده است.
- وقتی کیک ها را از فر بیرون آورید، ابتدا حدود 20 دقیقه صبر کنید تا داخل همان قالب ها خنک شوند و بعد آن ها را از قالب خارج کنید تا کاملا سرد بشوند.
- وقتی کیک ها کاملا خنک شدند، آن ها را با سلفون بپوشانید و به مدت 1 ساعت تا 12 ساعت (شب تا صبح) داخل یخچال قرار دهید. این کار برای آسترکشی کیک به شما یاری زیادی می نماید.
کیک مخملی قرمز و خوشمزه شما آماده است. حالا سراغ درست کردن فراستینگ یا پوشش روی کیک می رویم.
مواد لازم برای فراستینگ یا پوشش روی کیک مخملی
پنیر خامه ای (دمای محیط) | 227 گرم |
پنیر ماسکارپونه (دمای محیط) | 227 گرم |
عصاره وانیل | 1 ق چای خوری |
پودر قند | 115 گرم |
خامه فرم گرفته | 360 میلی لیتر |
طرز تهیه فراستینگ یا پوشش روی کیک مخملی
همان طور که گفته شد، کاور اصلی و سنتی کیک مخملی قرمز، نوعی پنیر خامه ای است که در ادامه طرز تهیه آن را خواهید دید.
- برای تهیه این فراستینگ ابتدا پنیر خامه ای و را باهم داخل ظرفی ریخته و مخلوط کنید تا یک دست و نرم شوند.
- عصاره وانیل و پودر قند را نیز اضافه کنید و ابتدا با سرعت کم و بعد با سرعت متوسط خوب مخلوط کنید.
- حالا نوبت اضافه کردن خامه فرم گرفته است. خامه فرم گرفته خنک را در حین هم زدن مواد، به تدریج به ترکیب بالا اضافه کنید و کم کم سرعت همزن را بالا ببرید تا مواد کاملا باهم مخلوط شوند.
- کرم پنیر خامه ای شما آماده است. حالا نوبت آسترکشی کیک است.
آموزش آسترکشی و سوارکردن کیک مخملی قرمز
- برای سوارکردن کیک یا روی هم قرار دادن لایه ها باید یکی از کیک ها را کف ظرف مناسبی قرار دهید و روی آن مقدار زیادی از فراستینگ بریزید.
- پنیر خامه ای را با استفاده از کف گیر مخصوص آسترکشی (اسپاچولا)، روی سطح کیک پخش کنید.
- کیک دوم را روی کیک اول قرار داده و رو و اطراف آن را با فراستینگی که آماده کردید حسابی بپوشانید.
- با استفاده از اسپاچولا هر طرحی که دوست دارید روی فراستینگ پیاده کنید.
- حالا کیک آماده شده را به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید و سپس آن را سرو کنید.
امیدواریم از این موزش جامع و کاربردی نهایت استفاده را ببرید و شب یلدا یا روز عشق سال جاری را با یک کیک مخملی قرمز خوشمزه، خوش رنگ و زیبا سپری کنید.
گروه آشپزی وبلاگ گیت
منبع: setare.com