دلیل ناله نوزاد در خواب چیست؟
به گزارش وبلاگ گیت، در این مقاله به 7 دلیل ناله نوزاد در خواب اشاره شده است.
در هنگام خواب بیشتر نوزادان و بچه ها صداهای مختلفی از خود درمی آورند. کودک یا نوزاد هنگامی که خواب است ممکن است صدایی هایی مانند غُر زدن و یا ناله از خود سر دهد. در برخی موارد نیز کودک یا نوزاد در حین خواب گریه می نماید که کاملاً طبیعی است. ناله کردن نوزاد در خواب نیز طبیعی است و نباید والدین نگران شوند.هنگامی که نوزدان در خواب ناله می نمایند و یا به اصطلاح غر می زنند و صدای گریه نوزاد شنیده می شود، والدین این صداها را پای گرسنگی یا ناراحتی فرزندشان می گذارند. نوزادی که گریه از سر گرسنگی و یا ناراحتی سر می دهد کاملاً تعیین است و مادر تفاوت این گریه را با دیگر گریه های کودک متوجه می شود. پس هنگام ناله نوزاد در خواب و یا به خاطر صداهایی دیگر که در می آورد، کودک را از خواب بیدار نکنید.
دلایل ناله نوزاد در خواب چیست؟برخی از نوزادان نوعی خرناس به خصوص دارند که این نشانه بیماری نیست. در صورتی که در بچه ها خر و پف همچون بزرگسالان مشاهده شد باید به پزشک مراجعه شود چراکه ممکن است نشانه ای از مسائل تنفسی و یا حلق و بینی باشد. بهتر است هنگامی که صدایی از نوزاد خود می شنوید چند لحظه صبر کنید تا مطمئن شوید کودک در خواب سر و صدا می کند یا بیدار است و تقاضای شیر دارد.
در برخی موارد مشاهده شده است که ناله نوزاد در خواب مانند درد در انسان های بالغ است و نوزاد در نیمه شب به دفعات زیادی از خواب بیدار می شود و اندازه کمی شیر می خورد و دوباره به خواب می رود. این جای نگرانی نیست. اما اگر در نیمه شب با دل درد نوزاد به همراه جیغ و داد شدید از خواب بیدار شود باید سریعاً به پزشک مراجعه شود.
گاهی ممکن است که شیر مادر برای نوزاد کافی نباشد و بهتر است که اقداماتی برای افزایش شیر مادر و یا جایگزین کردن مکمل های غذاهای انجام شود. اما اگر وزن گیری نوزاد بسیار خوب و مطلوب بوده است و در مدت یک ماه وزن ایده آل و خوبی پیدا نموده است جای نگرانی نیست.
در موارد دیگر مشاهده شده است که نوزادان پنج تا شش ماهه در خواب از خود ناله سر می دهند که این به دلیل ادامه داشتن کولیک شیرخوارگی تا 6 ماهگی است. در صورتی که با داروهای ضد نفخ مانند شربت گریپ میکسچر و یا قطره دایمتیکون بهبودی حاصل نشد بهتر است نوزاد به وسیله متخصص اطفال معاینه شود و در صورت لزوم آزمایش از نوزاد گرفته شود. پس از معاینه نوزاد به وسیله پزشک اگر تعیین شود که ناشی از کولیک است، درمانی ندارند و باید تحمل شود. توجه داشته باشید که ناله کردن، گریه نوزاد و این قبیل کارها یک مسئله فیزیولوژیک است و بعد سه ماهگی کم کم خوب می شود.
در برخی موارد ناله نوزاد در خواب ناشی از بالشت نامناسب او است و باید در انتخاب بالشت نوزاد بسیار دقت کنید.
در برخی موارد مشاهده شده است ناله نوزاد در خواب ناشی از درد در بدن نوزاد می باشد. پس بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید، زیرا با توجه نکردن به آن ممکن است که مسائل زیادی برای نوزاد شما ایجاد شود.
برخی از نوزدان نیز علاوه بر اینکه در هنگام خواب از خود ناله سر می زنند دست و پای خود را می کشند. تمام نوزادان این حرکات را در داخل رحم مادر انجام می دهند و طبیعی است اما این احتمال هم وجود دارد که نوزاد شما به خاطر دل درد نوزاد است که ناله می نماید و بهتر است برای تعیین شدن این حالت ها حتماً به وسیله متخصص اطفال معاینه شود تا اگر دل درد دارد، با تجویز دارو رفع شود.
سخن آخرناله کردن نوزاد به صورت متوالی بسیار مهم و خطرناک است به همین خاطر اگر نوزاد شما دو یا سه روز بعد از تولدش ناله داشته باشد می تواند به دلیل مسائل تنفسی باشد بنابراین توصیه می شود که حتماً نوزاد خود را برای معاینه حضوری به متخصص نوزادان ببرید تا دلیل ناله کردن او تعیین و درمان شود.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون